21 Nisan 2012 Cumartesi

Siğil Tedavisi Nasıl Olmalıdır?

siğil tedavisi

Siğil Tedavisi Nasıl Olmalıdır?
Siğil tedavisinin de günümüzde birçok hastalıkta olduğu gibi birden fazla tedavi yöntemi vardır. Asıl amaç siğili yok etmek ve uzaklaştırmaktır ama şuana kadar %100 başarılı olmuş bir yöntem yoktur. Çünkü siğil tedavisini etkileyen önemli unsurlar vardır. Bunlardan biri hastanın işleme karşı  göstermiş olduğu direnç yani bağışıklık diğeriyse siğil tedavisi işleminin düzgün bir şekilde uygulanmasıdır. En çok kullanılan yöntemler yakma tedavisi, asit salisilik,laktik asit, sıvı azot tedavisi,lazer,bazı kremler,psikoterapidir.

Siğil tedavisi aslında kolay olmasıyla birlikte hasta açısında sancılı bir evreyi kapsamaktadır. Siğilleriniz az ise yerel anestezi yöntemi uygulanır. Eğer çok ise genel anestezi yöntemi uygulanır ve özellikle çocuklarda bu anestezi şekli uygulanır. Her ne kadar tedavi edilse de tekrardan siğilin çıkıp çıkmayacağı ne yazık ki belli değildir. Siğiller kendini tekrardan gösterebilir. Siğil tedavi yöntemlerinden biri olan sıvı azot kullanımını da durumunuz elveriyorsa yapabilirsiniz. Bu tarz siğil tedavisinde sıvı azot -200 °C derecede dondurularak içinde sıvı olan kese oluşturulur. Bu tedavi yönteminde en önemli şey tedavi sonrası iz kalmamasıdır.

İncir Sütü
Modern tıbbın yanı sıra atalarımızdan öğrendiğimizin bitkisel karışımlarla da siğillerinizi geçirmeniz mümkün. Mesela söğüt yaprağı, incir sütü ve sütleğen bitkisinin siğile iyi geldiği bilinmektedir. Peki nasıl uygulama yapacağız? Söğüt yaprağını havanda ezin. İçine incir sütünü ve sütleğen bitkisini ilave edin karıştırın. Siğilin üstünü karışımla tamamen kapatın ve en az yarım saat bekletin. Haftada 4 kere tekrarlarsanız tedavi sürecini hızlandırırsınız. Tabiî ki bu siğil tedavisini sadece el ve ayaklarda uygulayabilirsiniz.
Söğüt yaprağı
Bunların yanında siğil için dua okumak da siğil tedavisidir. Bu yöntemin ne kadar etkileyici olduğu konusunda pek fikrim yok açıkçası ancak psikolojik açıdan çok önemli katkısı olacağını düşünüyorum. Yalnız siğillerin kendi kendine de yok olduğu biliniyor ve bunu büyü gibi şeylere mal edenleri doğru bulmuyorum. İnsanın doğasında pozitif düşüncenin yerinin çok fazla olduğu da bir gerçek. Kanser tedavilerinde bunları görmek mümkün moral+tıbbi tedavilerle hastalıklardan kurtulabiliyorsunuz. En doğrusu sıkıntı çekiyorsanız önce doktora gidin sonra alternatif yöntemlere başvurun.
Her zaman söylüyorum siğil virüsünü ortadan kaldıracak pek çok yöntem olmasına karşın kesin tedavisi günümüzde yoktur. Her tedavi yöntemi herkese aynı etkiyi vermez. Genle olarak bütün hastalıklarda durum böyledir aslında. Vücudunuza gire virüs ömrünüzün sonuna kadar vücudunuzda kalır. Siğiller merhemlerle, yakma tedavileriyle, elektrik şokuyla tedavi edilebilir. Çocukluk döneminde çıkan el ve ayak siğillerinin kendi kendine geçtiğini doktora gitmeye lüzum olmadığını düşünürüz. Aslında bu doğrudur. Ancak çoğalan siğillere karşı mikrop öldürücü asitik losyonlar çare olabilir. İlaçlar genelde güne 2 defa kullanılır ve 2 ay gibi bir sürede siğil tedavisi sonucunu verir. Erişkinlerde ise CO2 ve nitrojen tedavisi yapılır. Ancak iz kalma ihtimali söz konusudur. Özellikle elektrikle yakılan siğillerde iz kalma olasılığı daha fazladır. Bu yöntem pek fazla tercih edilmez.
siğil tedavi yöntemleri
Gelelim asıl mesele olan genital siğillere. Genital siğiller doktor ya da hemşire tarafından doku eritici aletlerle tedavi edilebilir. Ancak Türkiye’de bu tarz durumlarda doktora gidilmez. Ayrıca bu tedavilerinde kesin garantisi yoktur. Çok ufak bir dikkatsizlik istemediğimiz sonuçları doğurabilir deriye zarar verebilir. Hamlilelik dönemlerinde bu yöntemi hiç tavsiye etmiyorum. Bebeğe zarar verebilir. Siğilin zaten tekrardan çıkabilecek bir hastalık olduğunu da göz önünde bulundurursak genital siğil tedavisi özenli bir şekilde yapılmalıdır.
Siğiller vücudumuza zarar vermez. Üst deri ile ilgili bir oluşumdur. Yalnız rahatsızlığın siğil oluğ olmadığını kestirmek önemlidir en kesin yol patoloji yaptırmaktır. Zararsız diyoruz ancak estetik açıdan zarar verdiği bir gerçektir. Bu arada unutmayın eş dost tavsiyesiyle her ilacı ve yöntemi kullanmayın doktora başvurun. Siğilleri koparmak, kazımak gibi davranışlarda bulunmayın. Daha çok yayılır.

Siğil Tedavisi Mutlaka Gerekli Mi?

Erişkinlerde siğillerin kendiliğinden yok olması çocuklardaki gibi kısa sürede ve basit olmaz. Özellikle yüksek riskli HPV virüslerinin neden olduğu siğiller tedavi edildikleri takdirde tekrarlayabilirler. Buna rağmen tedavinin ihmal edilmesi durumunda kanser oluşma riski daha yüksektir. Bu sebeple kesinlikle tedavi edilmelidirler.
Çocuklarda ve gençlerde siğiller tedavi yapılmadan zamanla geçer. Ancak bunun da bilimsel bir açıklaması yoktur. Kimlerin siğili geçer kimlerin siğili tamamen kaybolur sorularının cevapları muammadır. Vücudunuzu sarmaması için siğil tedavisi kesinlikle gereklidir. Yetişkin insanlarda siğillerin geçme ihtimali daha da azdır. HPV virüsleri tedavi edilse de tekrarlayabilir. Tedaviyi ihmal ederseniz kansere dahi yol açabilir. Unutmayın siğillerle yaşamak zorunda değilsiniz. Tedavi yöntemlerini uygulayın.
* Siğillerinizden doğal yollarla kurtulmak,
* Hiç bir yan etki olmadan en doğru bitkisel çözümlerle kurtulmak istiyorsanız;

20 Nisan 2012 Cuma

Siğiller Kendi Kendine Kaybolur Mu?

siğiller kaybolur mu?

Siğiller Kendi Kendine Kaybolur Mu?
Siğillerin kaybolması hakkında bilim adamları birçok araştırma yapmıştır. Yapılan çalışmaların sonuçlar hayli ilginçtir. Psikolojik olarak oluşmuş ya da aşırı stres, heyecan gibi sebeplerle oluşmuş siğiller kendi kendine iyileşmiştir. Hatta iz bırakmadıkları da görülmüştür.
Ne yazık ki virüsler çok farklı bir yaratıktır. Siğiller kaybolsa bile tekrarlamaması için hiçbir sebep yoktur. Yüzde 30 ihtimal tekrarlayabilir. Araştırmaların sonucunda siğillerin kaybolsa da aslında görünürde kaybolduğu biliniyor. Tedavi bittikten 6 ay sonra hiçbir siğil belirtisi meydana gelmezse siğillerinizden kesin kurtuldunuz demek yanlış olmaz. Aslında en çok tedavi edilmesi gerek en önemli siğil, genital siğillerdir. İleriki aşamaları korkunç boyutlara ulaşabileceği için bu siğiller büyük önem taşımaktadır. Genital siğilleri önlemenin en iyi ve garanti yolu prezervatif kullanmak ya da tek eşliliktir. 
Diğer Makaleler...

Siğiller Niçin Tedavi Edilmelidir?

19 Nisan 2012 Perşembe

Siğiller Niçin Tedavi Edilmelidir?

Siğiller niçin tedavi edilmeli

Çoğu zaman çocuklarda görülen siğiller tedaviye gerek duyulmaksızın bir vakit sonra kendiliğinden iyileşir ve yok olur. Ancak erişkinler için aynı şey söylenemez. Özellikle ağrılı ve hızla yayılma eğilimindeki siğillerin bir an önce tedavisi gerekir. Ayrıca kanseri tetikleyebileceği de unutulmamalıdır.
Genellikle çocukların başına gelen siğillerin tedavisine gerek olmadan bir süre sonra geçebileceği gözlemlenmiştir. Ancak yetişkin bireyler için bu durum farklıdır. Hızla yayılan ve ağrı yapan siğillerin bir an önce tedavi edilmesi icap eder. Siğiller beraberinde kanseri dahi getirebilir.

Neden Herkeste Siğil Olmaz?

Siğiller her insanın yapısına göre değişkenlik göstererek bazı insanlarda oluşmaz. Vücudu dirençli olan bir insana bulaşsa dahi çoğalması çok zordur. Siğil virüslerinin derilerdeki çatlaklara ve hassas bölgelere saldırdıklarını biliyoruz. Derisini koruyan bir insanın siğil olma ihtimali de azalır. Tırnak yemek gibi alışkanlığı olan insanlarda genellikle siğil görülür. Çünkü o bölgenin derisi kalkınca siğil virüslerine davetiye çıkmaktadır. Bu gibi psikolojik rahatsızlıkları doktor kontrolünde çözmelisiniz.
Diğer Makaleler...

Siğiller Nasıl Oluşur ve Nasıl Bulaşırlar?

18 Nisan 2012 Çarşamba

Siğiller Nasıl Oluşur ve Nasıl Bulaşırlar?

siğiller nasıl bulaşır


Siğiller virüslerin(papavovirüs) neden olduğu bir deri hastalığıdır. Cildimizin en dış katmanında çoğalırlar ve derinin yapısını bozarak farklı oluşumları meydana getirirler. Böylece iyi huylu bir tümör olan siğiller meydana gelir.


Bu virüslerin en önemli özelliği bulaşıcı olmasıdır. Kendi vücudunuzda da yayılma özelliği olmakla birlikte başkalarına da siğil virüsünü geçirmeniz mümkündür. Çoğunlukla fiziksel temas yoluyla geçtikleri görülür. Bunun yanı sıra aklınıza gelen her türlü ortak eşya ile de bulaşabilir.

Ortak kullanım alanları da siğillerin bulaşmasında önemli rol oynar. Örneğin banyo,hamam,havuz gibi yerlerde siğillerin bulaşma olasılığı yüksektir. Siğil virüsleri derinin en narin kısımlarını severler. Genelde oralarda ürerler.

Elimizde siğillerimiz genel olarak el ele tutuşmakla, tokaşlaşmakla yani el teması ile geçer.  Genital siğiller ise cinsel yollarla geçer. Siğil virüsü bulaşmış olsa dahi ne zaman ortaya çıkacağı belli olmaz. Virüslerin yapısı günümüzde dahi tam olarak anlaşılamamıştır. Bu yüzden siğilim nereden geldi diye düşünebilirsin normaldir.

Çocuklarda oluşan siğiller genelde yetişkinlere bulaşmaz. Bilim insanları bunu bağışıklığa bağlıyorlar. Tabiî ki el siğili ile genital siğil farklı şeylerdir. Çocukluğunda elinde veya başka yerinde siğil çıkaran kişiler genital siğillere karşı bağışıklık kazanmış değildirler. 


Diğer makaleler...

Siğil Duası Nasıl Okunur?

16 Nisan 2012 Pazartesi

Siğil Duası Nasıl Okunur?

Her rahatsızlığın tedavisinde farklı metotlar kullanılır. Bitkisel tedavi, ilaç tedavisi, psikolojik tedavi vb. Birde siğil tedavisi için siğil duası vardır. Siğil duasının geçerliliğinin ne kadar doğru ne kadar yanlış olduğunu bilmiyorum ancak siğillerinden kurtulmak isteyenlerin deneyebileceği bir yöntem olabilir.

İnançlarımız gereği dua ile tedavi sürecinin hızlanacağı hem doğrudur hem de ibadettir. Şifayı verenin de Allah olduğunu söylemeden geçemem tabi ki. Çünkü ilaçları da bitkileri de her şeyi yaratan Allah’tır.

Neyse geçelim siğil duasına. 3 tane buğday veya arpa çubuğu alınır, boğumları siğillerin üzerine koyulur ve Taha Suresi’nin 105, 106, 107. ayetleri birer defa okunur. Sonra bu çubukları herhangi bir yere gömün ve çürümeye terk edin. Çubukların da çürümesiyle Allah’ın izniyle siğillerinizden kurtulursunuz.

Ayetlerin mealleri şöyledir:

"(Ey Resûlüm!) Sana (kıyâmet gününde) dağlar(ın nasıl olacağın)dan soruyorlar; de ki: “Rabbim (o gün) onları ufalayıp savuracak!”
“Onları(n yerlerini) dümdüz, bomboş bir hâlde bırakacak!”
“Orada ne bir çukur, ne de bir tümsek göreceksin!”

Siğil duası hakkındaki görüşlerinizi yorum olarak yazarsanız mutlu olurum. Bu yöntemi deneyen ve şifa sahibi olan kişilerin varlığının bilinmesi diğer insanlara da kudret verecektir.


Siğil duasıyla şifayı aramanın yanı sıra bitkisel yöntemleri de denemenizde fayda var. Siğillere son kitabıyla siğillerinizden doğal yollarla kurtulabilirsiniz. Bu konu hakkında yazdığım makaleme ulaşmak için TIKLAYINIZ.

11 Nisan 2012 Çarşamba

Siğil Neden Çıkar?

Siğil Neden Çıkar?
 Siğil Neden Çıkar?

Siğil kaynağını “papavovirüs” adlı bir virüstür. Bu virüs hassa derilere temas ederek siğili meydana getirir. Siğil virüsü bulaşıcıdır. Vücudunuzun belli bölgelerinde yoğun olarak gözlenebilir. Siğil çeşitleri yazıma bakmanızı tavsiye ediyorum. Peki siğil neden çıkar?

 Siğilin neden oluştuğunu bir çok sebebe bağlayabiliriz. Örneğin, dokunma yoluyla geçebilir ya da bedeninizin bir kısmından diğer kısmına geçebilir. Deri teması olmadan da geçmesi mümkündür. Kullanılan ortak eşyalardan rahatlıkla geçebilir. Eşyalarınızı daima steril tutmanız önemlidir. Bu sadece siğil açısından değil diğer bulaşıcı hastalıklar içinde önemlidir. Siğil neden çıkar diye de çok fazla düşünmemek gerekir. Bir çok komplikasyona bağlıdır en sağlıklı kişide bile çıkabilir.

Derinizdeki çatlaklar virüsün girmesini kolaylaştırır. Elinizdeki siğiller genellikle el ele tutuşmayla oluşur. Genital siğil ise cinsel yolla bulaşır.

Siğillerin kuluçka dönemleri farklılık gösterir. Bu yüzden bazen haftalar bazen ise aylar sonra siğilin oluştuğunu fark edersiniz. Tabiî ki siğil nedenlerini fazla önemsemediğinizi siğillerinize çözüm aradığınızın farkındayım. Onun için bu yazımı daha fazla uzatmıyorum. Siğilsiz günler dilerim..

*Siğil Neden Çıkar sorusuna yanıt aramaya çalıştık. Sizde siğillerinizden kurtulmak istiyorsanız, tamemen doğal yöntemlerle siğillerinizi veda edebilirsiniz. Detaylar için buraya tıklayın.


Diğer Makaleler...

Siğil Çeşitleri


Siğil Çeşitleri

Siğilleri genel olarak 4 gruba ayırabiliriz.


1-) Elimizdeki siğiller: En çok görülen siğildir. Az veya çok sayıda olabilir.






2-) Ayaklarımızın altındaki siğiller: En çok görülen 2. siğil çeşitlerindendir. Sayı olarak genel geçer bir kavram yoktur bir veya birden fazla olabilir. Siğil çeşitleri içerisinde ağrıya sebep olan tek siğildir. Siğilin üzerinde kalın bir tabaka oluşabilir. Bunun nasır mı yoksa siğil mi olduğunu iyi ayırt etmek gerekir.

ayaktaki siğillerayak siğilleriayağımızdaki siğiller





3-) Yüz ve gövdede görülen siğiller: En sinir bozucu durumlardan biridir. Çocuklarda ellerini emmelerinden dolayı dudaklarda da görülür. Genel olarak boyun ve çene bölgelerinde öbek olarak meydana gelir.











4-) Genital siğiller: Bu bölgede ki siğiller cinsel yolla bulaşır ve birden fazla olarak karşımıza çıkar. Genital bölgenin nemli olması siğillerin çoğalmasına yardımcı olur.



genital siğillergenital siğiller












Diğer Makaleler...

Genital Siğil Nedir?

8 Nisan 2012 Pazar

Genital Siğil Nedir?

genital siğil



Siğillerin can sıkıcı bir rahatsızlık olduğunu herkes biliyor. Günlük hayatta siğili olan insanlardan uzak durmaya çalışıyoruz. Peki nedir bu siğil?

Genel olarak der üstünde çıkıntı şeklindeki oluşumlar diyebiliriz. Tek bir çeşidi olmamakla birlikte vücudumuzun her yerinde de çıkabilirler. Siğiller ağrısız oluşumlardır ancak görüntü kirliliği yaptığı kaçınılmaz bir gerçektir.

Toplum olarak en çok önemsediğimiz vaka genital bölgedeki siğillerimiz olsa gerek. Bu hastalık cinsel yollarla bulaşır. Tomurcuk gibi , karnabahar gibi hoş olmayan bir görüntüsü vardır.Genellikle korunmasız ilişkiden ötürü genital siğillerle karşı karşıya kalırız. Siğil insanı öldürmez sadece görüntü olarak rahatsız eder.

Genital siğiller genel anlamda başlarda çok küçüktürler. Ancak ilerleyen zamanlarda müdahale edilmezse sürekli üremeye devam edebilir. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...