20 Nisan 2013 Cumartesi

Erkeklerde Genital Siğil


Erkeklerde Genital Siğil

Erkeklerde genital siğil konusunu bu yazımızdan derinlemesine inceleyeceğiz....
Kadınlarda rahim ağzı kanserine yol açan genital siğil virüsü(hpv) aynı zamanda erkeklerde de penis kanserine yol açmaktadır. Son günlerde Türkiye'de de penis kanseri olan kişilerin haberlerini okumaktayız. Bu sebeple Amerika ve Avustralya gibi gelişmiş ülkelerde hpv aşıları yapılmaktadır.

Genital siğil virüsü, kanser haricinde pek çok şikayetlere neden olmaktadır. Erkeklerin genital siğil taşıyıcısı olduğunu unutmamak gerekiyor. Korunma hususunda en az kadınlar kadar erkeklerinde dikkatli olması gerek. Genital siğil erkek hastalarda tespit edildiğince derhal tedavi edilmelidir.

Erkeklerde Genital Siğil'in Belirtileri Nelerdir?

Erkeklerde genital siğil pek çok bölgede olabilir. Peniste siğil, penis çevresinde siğil, bütün genital bölgede olabilecek siğil, kasıklarda, makatta kendini belli eder.
Prezervatiflerin genital siğil hususunda pek koruma sağladığı söylenemez. Penis çevresinde siğil çıkma ihtimali hep vardır. Genital siğiller kasık bölgesine ve karın bölgesine yayıldığı pek çok vakada görülmüştür. Kısaca prezervatif %100 koruyucu önlem değildir. Zaten hpv virüsü cinsel sıvı(meni) ile bulaşmaz. direk deri temasıyla bulaşır.

Ciltte kabarcık ve pütürler şeklinde genital siğilleri görebilirsiniz. Siğilleri gördüğünüzde yapmanız gereken birkaç tedavi yöntemi vardır. Ancak oluşan kabarcıkların siğil olduğuna emin olmalısınız. En doğru yol doktora başvurmaktır diyebiliriz. Siğil tedavisi yöntemleri üzerinde diğer yazımlarında sıkça durdum.

Erkeklerde Genital Siğillerin Şekli ve Görüntüsü Nasıldır?

Genellikle genital bölgedeki lezyonlar 2-10 mm. çapında olurlar.  Sık sık görünürler ve genelde tek olmazlar. Kabarcıklar şeklinde görünürler. Genital siğil resimlerine göz gezdirirseniz daha sağlıklı karar verebilirsiniz.

Erkeklerde Genital Siğilin Bulaşma Riskini Ne Arttırabilir?

Genital siğile yakalanmanın püf noktası çok eşliliktir. Cinsel ilişki olmadan genital siğile yakalanma ihtimaliniz çok çok düşüktür. Güvenli olmayan cinsel ilişkiye girmek çok risklidir. Genital siğilin kanser yapıcı etkisi olabileceğini unutmayın. Güvenliksiz ilişkiler riski arttırır. Eş seçimi çok önemlidir.

Erkeklerde Genital Siğil Hangi Bölgelerde Risklidir? Penis Kanseri Riski Nedir?

Genital siğil makat bölgesine yerleştiğinde, makat ve kalın bağırsakın son kısmında(rektum) kanser yapabiliyor.. Genital siğil özellikle oral seksin sonucunda erkeklerde damar, geniz, bademcik,gırtlak kanseri ve yemek borusu gibi kanserlere yol açabiliyor. Yani risk her zaman var. Oral seksi mümkün mertebe tercih etmeyin. Penis kanseri hakkında haberturkün haberini paylaşmak istedim. İçerikte penis kanseri hakkında bilgiler de mevcut.

Yukarıdaki haberden de anlaşılacağı üzere genital siğiller ihmal edilmemeli mutlak suretle tedavi edilmelidir. Sitemizi incelemenizi ve diğer makaleleri okumanızı öneriyoruz. Bol şifalı günler dilerim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...