28 Nisan 2013 Pazar

Gebelikte Genital Siğil


Gebelikte Genital Siğil

Genital siğil, yaklaşık 100 çeşit genotipi olan bir virüstür. Hücre içine girerek hücreye zarar veren genital siğiller vücut savunması düştüğünde etkinliğini gösterir.

Gebelikte genital siğil için şöyle önlemleri alabilirsiniz. Gebelik eğer planlanmışsa 3 ay öncesinde genital siğil aşısı olmalısınız. Genital siğillerinizi tedavi ettirdikten sonra da hamile kalma opsiyonunu düşünmelisiniz.

Genital siğil virüsü(hpv) gebelik esnasında plasenta yoluyla geçmez. Ancak normal doğumda temas olduğun dolayı geçme riski bulunmaktadır. Sezeryan doğumlarda da nadir de olsa siğilin bulaştığı söylenmektedir. Suyun erken gelmesi durumunda da da siğilin bebeğe bulaşma riski vardır.

Gebelikte genital siğil virüsleri genellikle daha hızlı çoğalırlar. Gebelikte genital siğil doğum seçme konusunda seçiçi davranmanızı sağlayabilir. Sezeryan ameliyat daha makuldur. Zaten doktorunuz size durumu anlatacaktır.

Doğumda bebeğe genital siğil virüsü geçerse, bebeğin solunum kanalına ulaşarak kansere neden olabilir.400 de 1 olasılıkla bebek kanser olma riskiyle karşı karşıyadır. Bu durum normal doğum için geçerlidir. Gebelikte genital siğili olanlar sezeryan doğumu tercih ederlerse risk minimize olur. Bazı çalışmalarda nadir de olsa düşük yapma ihtimali bile vardır.

Gebelikte genital siğil tedavisinin birden fazla yöntemi vardır. Kriyoterapi, koterizasyon, trikloro asetik asit uygulamaları yapılabilmektedir. Koterizasyon en iyi yöntem olarak göze çarpmakla beraber koterizasyon konulu yazımı okumanızı öneririm.

Gebelikte hiçbir şekilde ilaç kullanamazsınız. Kremler de bu gruba dahildir.

Herhangi bir cerrahi işlem olmadan bitkisel siğil tedavisini de denemenizi tavsiye ederim. %100 doğal şekilde ilaç almadan gebelikte genital siğillerinizden kurtulabilirsiniz.

20 Nisan 2013 Cumartesi

Erkeklerde Genital Siğil


Erkeklerde Genital Siğil

Erkeklerde genital siğil konusunu bu yazımızdan derinlemesine inceleyeceğiz....
Kadınlarda rahim ağzı kanserine yol açan genital siğil virüsü(hpv) aynı zamanda erkeklerde de penis kanserine yol açmaktadır. Son günlerde Türkiye'de de penis kanseri olan kişilerin haberlerini okumaktayız. Bu sebeple Amerika ve Avustralya gibi gelişmiş ülkelerde hpv aşıları yapılmaktadır.

Genital siğil virüsü, kanser haricinde pek çok şikayetlere neden olmaktadır. Erkeklerin genital siğil taşıyıcısı olduğunu unutmamak gerekiyor. Korunma hususunda en az kadınlar kadar erkeklerinde dikkatli olması gerek. Genital siğil erkek hastalarda tespit edildiğince derhal tedavi edilmelidir.

Erkeklerde Genital Siğil'in Belirtileri Nelerdir?

Erkeklerde genital siğil pek çok bölgede olabilir. Peniste siğil, penis çevresinde siğil, bütün genital bölgede olabilecek siğil, kasıklarda, makatta kendini belli eder.
Prezervatiflerin genital siğil hususunda pek koruma sağladığı söylenemez. Penis çevresinde siğil çıkma ihtimali hep vardır. Genital siğiller kasık bölgesine ve karın bölgesine yayıldığı pek çok vakada görülmüştür. Kısaca prezervatif %100 koruyucu önlem değildir. Zaten hpv virüsü cinsel sıvı(meni) ile bulaşmaz. direk deri temasıyla bulaşır.

Ciltte kabarcık ve pütürler şeklinde genital siğilleri görebilirsiniz. Siğilleri gördüğünüzde yapmanız gereken birkaç tedavi yöntemi vardır. Ancak oluşan kabarcıkların siğil olduğuna emin olmalısınız. En doğru yol doktora başvurmaktır diyebiliriz. Siğil tedavisi yöntemleri üzerinde diğer yazımlarında sıkça durdum.

Erkeklerde Genital Siğillerin Şekli ve Görüntüsü Nasıldır?

Genellikle genital bölgedeki lezyonlar 2-10 mm. çapında olurlar.  Sık sık görünürler ve genelde tek olmazlar. Kabarcıklar şeklinde görünürler. Genital siğil resimlerine göz gezdirirseniz daha sağlıklı karar verebilirsiniz.

Erkeklerde Genital Siğilin Bulaşma Riskini Ne Arttırabilir?

Genital siğile yakalanmanın püf noktası çok eşliliktir. Cinsel ilişki olmadan genital siğile yakalanma ihtimaliniz çok çok düşüktür. Güvenli olmayan cinsel ilişkiye girmek çok risklidir. Genital siğilin kanser yapıcı etkisi olabileceğini unutmayın. Güvenliksiz ilişkiler riski arttırır. Eş seçimi çok önemlidir.

Erkeklerde Genital Siğil Hangi Bölgelerde Risklidir? Penis Kanseri Riski Nedir?

Genital siğil makat bölgesine yerleştiğinde, makat ve kalın bağırsakın son kısmında(rektum) kanser yapabiliyor.. Genital siğil özellikle oral seksin sonucunda erkeklerde damar, geniz, bademcik,gırtlak kanseri ve yemek borusu gibi kanserlere yol açabiliyor. Yani risk her zaman var. Oral seksi mümkün mertebe tercih etmeyin. Penis kanseri hakkında haberturkün haberini paylaşmak istedim. İçerikte penis kanseri hakkında bilgiler de mevcut.

Yukarıdaki haberden de anlaşılacağı üzere genital siğiller ihmal edilmemeli mutlak suretle tedavi edilmelidir. Sitemizi incelemenizi ve diğer makaleleri okumanızı öneriyoruz. Bol şifalı günler dilerim..

11 Nisan 2013 Perşembe

Siğil Tedavisinde Cerrahi Müdahale Ne Zaman Yapılmalı?


Siğil Tedavisinde Cerrahi Müdahale Ne Zaman Yapılmalı?

Cerrahi tedavi yöntemi siğil tedavisinde en son yapılan tedavi yöntemidir. Cilt sorunlarında genellikle kremler,bitkisel özlü ilaçlar veya lazer tedavisi uygulanır. Uzmanlar cerrahi müdahale olmadan bitkisel yollardan tedaviyi önerirler. Türk insanı genel olarak bitkisel tedaviye alışıktır. Nenelerimizin ilaçları pek çok zaman imdadımıza yetişmiştir.

siğil tedavisi cerrahi tedavi

Ancak bazı durumlarda bitkisel tedavi işe yarayamayabiliyor. Bu gibi durumlarda cerrahi çözüm düşünülebilir. Ben genede düşünmeden önce kesinlikle bitkisel siğil tedavisini öneririm.

Siğiller bağışıklık sistemi zayıf olanları yakalarlar. Hpv virüsü olarak adlandırılan siğil virüsüne bir kere yakalandığınızda kurtulmak çok kolay olmuyor.Özellikle vücudun her bölgesinde çıkabilecek kapasiteye sahiptirler.Bu yüzden bağışıklık sisteminizi korumaya özenmeniz gerekmektedir.

Siğiller bazen kontrolden çıkabilmektedir. Cerrahi olmayan yöntemleri siğilleri sistematik ve uzun sürede yok eder. Cerrahi yöntemler yayılmış olan siğilleri yok etmekte hızlı bir çözüm olabilir.

Gündelik hayatınızı sekteye uğratan siğiller, vücudunuzun her yerinde çıkabilir. Hayat kalitenizi olumsuz yönde etkileyebilir. Rahatınızı ve sağlığınızı düşünüyorsanız ağrısız doğal yolları denemelisiniz. Ancak doğal yollarla da tedavi olamıyorsanız son çare cerrahi yolları deneyin. Maliyet olarak da son çareniz ameliyatlar olmalıdır.
En güzeli siğilinizi bir uzmana göstermektir. En iyi siğil tedavisini siğillere son kitabında bulabilirsiniz. Alanında uzmanların yazdığı eşşiz bir kaynak. Bol şifalı günler dilerim....

9 Nisan 2013 Salı

Genital Sigil Tedavisi – Koterizasyon


Genital Siğil Tedavisi – Koterizasyon

Genital siğil tedavisinde en çok uygulanan yöntemi ayrıca ele almak istedim.( Bir önceki yazım da  da siğil türlerinden bahsetmiştim. İlgili makaleye buradan ulaşabilirsiniz.) Koterizasyon nedir,nasıl uygulanır, güvenli bir yolu mu? gibi soruların cevaplarını arayacağız.
Koterizasyon
koterizasyon
Koterizasyon aslında kısaca siğillerin hekim eşliğinde yakılması olarak tanımlanabilir.Kısa sürede sonuç alınması en önemli artısı olarak göze çarpar. Maliyet bazında da pek çok yönteme göre ucuzdur. Doktorların en çok uyguladığı yöntem diyebilirim.
Eğer siğilleriniz geniş bir alana yayıldıysa tedavisi gerçekten zor olmaktadır. Koterizasyon tedavisinde local anestezi de uygulanabiliyor. Her ne kadar anestezi uygulansa da acı çekebilirsiniz. Her ne kadar doktor ve hasta için en iyi yöntemlerden biri olsa da operasyon sonrasında acı ve ağrı çekebilirsiniz. Özellikle siğillerin bulunduğu bölgeleri düşününce durum içinden çıkılmaz hale gelebilir. Tuvaletinizi bile yaparken zorlanabilirsiniz. Netice itibariyle bir yanık söz konusudur ve doktor müdahalesi olmuştur. Bu acılara katlanabilirim diyorsanız en iyi yöntem budur.
Eğer genital siğilden kurtulmak için koterizasyon yöntemine başvuracaksanız operasyondan sonra şunlara dikkat edin:
1.    Yaz aylarında operasyon olmanızı tavsiye etmem. Özellikle yaraların iyileşmesi zaman alabilir ve enfeksiyon riskiniz fazladır.
2.    Operasyon sonrası kesinlikle eski çamaşırlarınızı çöpe atın ve yenilerini alın.
3.    Yanık bölgeleri sürekli temizlemeli ve pansuman etmelisiniz. Mikrop kapmaması önemlidir.
4.    Eğer anüs veya makat bölgenizden koterizasyon olursanız mümkün mertebe beslenmenize dikkat ederek ağrıları minimuma indirin.

Koterizasyon ile genital siğillerin yakılması cerrahi anlamda sonuç alınan bir yöntem olsa da, pek çok kişi operasyon sonrasında yanık yaralarının ağrısından ve geç iyileşmesinden şikayetçi olmuşlardır. Bu nedenlerden dolayı siğilleriniz aşırı derece değilse diğer tedavi yöntemlerini de denemelisiniz. Çeşitli bitkisel yöntemlerle ağrısız siğillerinizden kurtulabilirsiniz. Bu bağlamda siğillere son kitabını okumanızı tavsiye ederim.

7 Nisan 2013 Pazar

Siğil Türleri Nelerdir?


Siğil Türleri Nelerdir?

Geçen yazımızdan genital siğil tedavisi konusuna değinmiştik. Bugün sizlere siğil türlerinden kısaca bahsedeceğim. Yazımın sizleri sıkmaması dileğiyle başlayalım..

Günümüze kadar pek çok siğil türü ortaya çıkmıştır. Bunun temel sebebinin hpv nin farklı formlarının oluşudur. Siğil türlerini sıralamak gerekirse:

1) Klasik siğiller
2) Plantar siğiller
3) Düz siğiller
4) Periungal siğiller

şeklinde sıralayabiliriz.

Siğiller genel olarak kanser riski taşımaz ancak görünütüsü ve verdiği ızdırap kötüdür. Bütün siğillerin kişiyi rahatsız ettiğini söylemek mümkün. Dışarıdan görünen siğiller kişinin sosyal yaşantısı fena halde etkileyebilir ve psikolojisi bozulabilir. Neyse bu bilgiyi verdikten sonra esas konumuz siğil türlerine dönelim.

Siğil türleri farklı olsa da genel geçer siğili tanıma şeklimiz şöyledir. Cilt ile aynı renkte, yüzeyi sert ve düzensizdir. Vücudunuzun her bölgesinde görülebilirler.

En sık olarak rastladığımız siğiller klasik siğillerdir. Genellikle çocuklarda yaygındır. El ve ayaklarda fazlaca görülürler.

Plantar siğil türü ise çok acı verebilir. Ayak ve topuk bölgenizde plantar siğile rastlarsınız. Bu siğil türü de çocuklarda sıkça görülür. Yürümenizi olumsuz yönde etkiler. Cilt renginizin şeklinde olsa da bazen ortasında siyah noktalar görebilirsiniz. Siğili nasırla karıştırmayın. Siyah noktalar işlevini yitirmiş kan damarlarıdır.İkisi birbirinden son derece farklıdır.
plantar siğil
plantar siğil

Gelelim periungal siğillere. El ve ayakta sık rastlanırlar. Ayak temizliğine önem vermeyenlerde çok görülür. Ayak çevresinde mantar oluşumu ve içten büyüyen ayak tırnaklarına sahipseniz bu siğil türünden şüphelenmelisiniz. Bu siğil türünden kurtulmanın en kolay yolu temiz olmaktır. Her türlü manikür pedikür aleti virüsü bulaştırmış olabilir. O yüzden sürekli temizliğe önem verin.

Düz siğiller ise yüz ve çevresinde görülür. Yüzeyleri son derece düz olan siğillere denir ve yüzeylerinin yumuşak olduğunu söyleyebiliriz. Görüntüsü ayakta çıkan siğiller kadar kötü olmasa da direk insanların gördüğü yerler olduğu için önemlidir. Yok edilmesi sizin yararınızadır.

Bugün siğil türleri hakkında yüzeysel bilgiler vermeye çalıştım. Siğil tedavisi hakkında pek çok bilgi vermeye çalışıyorum umarım yararım dokunuyordur. Bol şifalı günler...

4 Nisan 2013 Perşembe

Genital Siğil Tedavisi


Genital Siğil Tedavisi
HPV' nin yol açtığı siğillerde ve tabii ki genital siğillerde de ilaç, krem ya da aşıyla kesin tedavi mümkün değildir çünkü virüsler bakteriler gibi değildir, vücuda girdiklerinde hücrelerin içine yerleşerek şeklini değiştirirler ve HPV vücuda girdiğinde bireyin bağışıklık mekanizmasının ne kadar kuvvetli ya da zayıf olduğuyla doğru orantılı olarak senelerce hatta bazı durumlarda hayat boyunca sinsi bir şekilde kalıp siğillere sebep olmayabilir.Siğiller oluşmaya başladığı günden itibaren tedaviye başlanmalıdır.
Siğil Tedavileri Başarılı Olur Mu?
Siğiller mutlaka tedavi edilmelidir. Siğil tedavisi aksatılırsa her yere yayılabilir. Hem görüntü olarak hem de sağlığınızı tehdit eden bir unsur haline gelir. Genital siğiller de de olduğu gibi virüsü(hpv) yok etmenin bir yolu yoktur ancak gizlemenin ve etkisizleştirmenin yolları vardır. En kötü ihtimalle yayılmasını engellersiniz.
Genelde siğiller tek seferde yol edilememekte birçok seansta ancak yok edilebilmektedir. Siğiller her zaman çıkabilir bu yüzden cerrahi müdahaleleri doğru bulmuyorum. Bağışıklık sistemi iyi olan biri bitkisel yollarla siğillerden kurtulabilir.
Ancak doktora başvuracaksanız doktorla birlikte karar vermeli ve dondurma yöntemini seçmelisiniz. Araştırmalarım en memnun kalınan yöntemin bu olduğu yönünde.
Hangi Tedaviler Kullanılır? 
Genital siğil tedavisinde en sık tavsiye edilen metot siğillerin elektro koter ile yakılarak yok edilmesidir. Doktorun yaptığı siğilleri tahrip etmek ve ortadan kaldırmaktır. Sıvı nitrojen veya karbondioksit püskürterek dondurma işlemi de yapılabilir (kriyoterapi). Kriyoterapi koterle yakmaya nazaran daha pahalıdır.Ancak daha mantıklıdır. Bir başka yöntemse cerrahi operasyonla kesilerek siğilin yerinden çıkarılmasıdır.Dondurma tedavisi dışında kalan bütün yöntemlerde local veya genel anestezi kullanılır.
Genital siğil tedavisinde tüm bu yöntemleri kullansanız da siğilleriniz tekrar edebilir. Çünkü sadece görünen siğiller alınır. Virüsler etkinliğini hiç bir zaman kaybetmez. Size tavsiyem cerrahi müdahalalerden önce bitkisel yöntemleri tercih etmenizdir. Pek çok insan bitkisel siğil tedavisi ile siğillere veda etti. Bol şifalı günler dilerim...

İlgili anahtar kelimeler:genital siğil, genital siğil tedavisi, bitkisel siğil tedavisi, siğil, hpv, siğil tedavisi

2 Nisan 2013 Salı

Anal Siğil Nedir? Anal Siğil Tedavi Yöntemleri Nelerdir?


ANAL SİĞİLLER

anal siğiller
Anal siğiller
HPV' nin 100 ü aşkın farklı türü olduğu biliniyor. Bu virüsler vücudunuza ince çatlak ve yarıklardan girer; yüzde, boyunda, ellerde, ayaklarda, topuklarda yani neredeyse vücudun her yerinde siğillere yol açarlar. Ayrıca cinsel ilişkiyle de bulaşırlar. 

Genital siğiller ise en çok görülen cinsel yolla bulaşan hastalık diyebiliriz. Oral, anal ya da vajinal ilişki esnasında siğilli birey partnerine siğil bulaştırır ve hiçbir şekilde hafif alınmamalıdırlar. Genital siğiller cinsel organların hem içinde hem de dışında olabilir ve aynı zamanda fazlaca kaşıntıya sebep verebilirler.

Anal siğiller ise anüs etrafında görülen siğillerdir. Anal siğillerin bazen anüsün iç kısmında ya da rektumda da gözlemlenebilir. Küçük gri veya cilt renginde ya da düz siğiller görülebilir. Anal siğiller karnabahar görünümünde olup oldukça rahatsızlık verebilirler. Anal siğiller genelde uzun saman kaybolmaz. Siğilin bulunduğu bölge kaşınır ve acır hatta kanayabilir. Siğiller birleşerek daha büyük kümeleri oluşturabilir. Özellikle anal siğillerde bu durum ciddi sorunlara yol açabilir.

Anal siğil ile mücadele etmek istiyorsanız güvenli seks yapmak en doğru seçim olacaktır.Partnerinize virüs bulaştırmak istemiyorsanız anal siğillerden kurtulmalısınız.
Eğer anal siğilleriniz  var ise aşağıda çeşitli yöntemleri sıraladım.

* Kriyoterapi : Bu tedavi sürecinde doktorunuz likit nitrojen kullanarak anal siğillerinizi dondurur. Birkaç gün sonra anal siğillerin düştüğünü hissedersiniz. Tüm anal siğillerinizden kurtulana kadar tedaviye devam etmeli süreci aksatmamalısınız.
* Elektro Koterizasyon :  Anal siğiller elektrik enerjisi yardımıyla deforme edilir. Bu tedavi ile çok acı çekebilirsiniz ve anestezi yapılarak uygulanır. Genellikle geniş alana yayılmış siğilleri yok etmek için uygulanır.
* Lazer terapisi : Anal siğillerin üzerine  lazer ışığı verilir ve bu yöntem de acı verici olup anestezi gerektiren bir yöntemdir.
* Cerrahi Müdahale : Bu yöntem ile doktor cerrahi olarak neşter ile anal siğilleri yerlerinden çıkartır. Yine anestezi gereklidir.
* Doğal Tedaviler : Anal siğillerden kurtulmanın doğal yöntemleri de mevcuttur. Blogumuzda bitkisel tedaviye geniş yer verdik. Bitkisel tedaviye ilgi duyuyorsanız diğer makalelerimi okumanızda fayda var. Şifalı günler dilerim...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...