4 Mayıs 2013 Cumartesi

Yeni Doğan Bebeklerde Siğil


Yeni Doğan Bebeklerde Siğil

Yeni doğmuş bebeklerde doğum esnasında anneden genital siğil virüsü bulaşması sonucunda bebeğin boğazında ve solunum yollarında siğil oluşur. Bu durum çocuklarda çok sık
bebekte siğil
görülür. Annenin hamilelikten önce genital siğillerden kurtulması gereklidir.

Kız veya erkek çocuklarında görülen belirgin bir fark yoktur. Pembemsi ve beyaz renkte,yumuşa şekildedirler. Boğazda çıkan siğil olarak adlandırılmaktadır.

Bebeklerde siğil solunum yollarına doğum kanalı ile bulaştığı düşünülmektedir. bunun sebebi annelerin çoğunda genital siğil rahatsızlığının bulunmasıdır. Genelde hpv taşıyan çocukların annelerinin ilk çocukları olduğu ve genital siğil taşıdıkları görülür. Siğilin genelde görülme yaşı 3'tür. Ancak her zaman görülebilir. Siğillerin ne zaman aktif olacağı belli değildir.

İlk  doğan bebeklerin genel olarak daha çok risk taşıdığı düşünülmektedir. Çünkü ilk doğum daha uzun süreli olabilmektedir.


Normal doğum sırasında anneden bebeğe geçen genital siğil virüsünden oluşan kitle






Yeni doğan bebekte siğilin varlığını ses bozukluğundan anlayabiliriz. Ağlama esnasındaki ses bozukluğu önemli bir belirtidir. Ayrıca ses kısıklığı da belirtiler arasındadır. Tanı gecikirse çocukta nefes alma sorunları çıkabilir. Doktora görünmekte fayda vardır.

Bebeklerde siğilin tanısını laboratuvar ortamlarında koymak mümkün. Çeşitli tetkikleri yaptırmanız yararınıza olacaktır. Kulak burun boğaz hekimleri bu konuda yardım edebilir.

Genital siğili olan anne adayı doğumdan önce durumun farkında olup sezeryan doğum yoluna gitmelidir. Erkenlik çağındaki kız çocuklarını aşılayarak toplumu bilinçlendirirsek bebeklerde siğili minimize ederiz. Genital siğilin ciddiyeti kavranmalı ona göre yaşamalıyız.

Bebeklerde Siğil Tedavisi Nasıl Yapılmadır?

Siğil tedavisi üzerine pek çok yöntem vardır. Bu yöntemleri sitemizde yayınladık. Detaylı bilgiye ulaşmak için sitemizi inceleyin. Ancak bu tarz bir şüpheniz varsa hemen doktora başvurmanız yararınıza olacaktır.



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...