1 Şubat 2013 Cuma

Genital Sigil Nedir? (2)



Daha önce bu konu hakkında bir yazı yazmıştım. Bu sefer genital siğilleri tamamen anlamak adına uzunca bir yazı hazırladım sizlere. Genital siğiller konusunda bütün bilmediklerinizi bu yazıda bulabileceksiniz.

Adı üstünde genital siğil demek cinsel yolla bulaşmış olan siğil demektir. Yani bu siğil iki taraflı çalışır diyebiliriz her iki cinsin de genital siğillere yakalanması son derece doğaldır. Siğiller son derece bulaşıcı olduğu için ten teması halinde bulaşması ihtimaller arasındadır.

Bizim merak ettiklerimiz genital siğil nedir?, genital siğilin belirtileri nedir? genital siğilden nasıl kurtuluruz? Genital siğiller önemli bir sorun teşkil eder mi? Tedavi edilmezse ne olur? gibi sorulardır. Elimden geldiğince ana başlıklar halinde yazdım.

- Genital Siğil Nedir?

En çok rastlanılan cinsel yollu hastalıklardandır diyebiliriz. Bütün siğillerin kaynağı olan hpv virüsü ile oluşur. Kesinlikle ve kesinlikle tek bir nedeni vardır o da cinsel yol. Karnabahar görüntüsünde olmakla birlikte genital siğillere dokunmak, kaşımak, ellemek tamamen yanlıştır. 
Çünkü o bölgeye siğili daha fazla yerleştirirsiniz. Sayılarının git gide arttığını görebilirsiniz.

- Genital Temizliğin Önemi

Siğillerin diğer rahatsızlıklardan farkı sızısız ve karnabahar gibi olmalarıdır. Ancak Kesin tanı patoloji sonuçlarıyla belli olur. En önemli risk grubunu bayanlar teşkil eder.
Eğer genital bölgede kıllanma varsa siğilleri farketmek imkansızdır.Bu yüzden hem kadında hem de erkekte genital temizlik çok çok önemlidir.

- Genital Siğillerin Belirtileri Nelerdir?

Genital siğiller genellikle HPV virüsü denilen virüs çeşidi ile oluşurlar. Genital siğillerin kuluçka süreleri kesin ve net değildir ve genelde çok uzundur. Belirtileri yok gibi bir şeydir.

- Genital Siğil Sık Sık Eş Değiştirenlerde Fazla Görülür

Genital siğilin çok eşli insanlarda olmak ihtimali yüksetir. Bu demek değildir ki tek eşli insanlarda görülmez. İhtimal minimumdur denebilir. Siğili çıkan kişi rahatsızlık isterse çözüm arayabilir yoksa siğiller tek başına büyük sorun teşkil etmez. Tabiki bazen birden fazla yere sıçrama durumları olabilir.

Kese yaparken olsun estetik görüntü olsun bu gibi durumlarda rahatsızlık verebilir.

- Genital Siğil Nasıl Tedavi Edilir?

Genital siğillerin çeşitli tedavi yöntemleri vardır. Siğillere krem tedavisi uygulayabilir, yakma tedavileri uygulayabilir, lazer tedavisi veya eletrik enerjisi kullanılarak tedavi ettirebilirsiniz. Cerrahi yollar da mevcuttur.

Bence bu tedavi yöntemlerinin hiç birine gerek yok. En güzeli doğal yollarla genital siğillerden kurtulmaktır. Bitkisel yönteme daha önceki makalemde yer vermiştim. Buradan ulaşabilirsiniz.

- Genital Siğil Tedavisini Geciktirmeyin

Erken tanıyla tedaviyi çok hızlı şekilde gerçekleştirebilirsiniz. 5 dk gibi kısa sürede siğillerinizden kurtulabilirsiniz. Ancak siğillerin sayıları arttığında tedavi süreci uzamaktadır. Bu konuda dikkatli olmanızı öneririm.

- Genital Siğil Tedavi Edilmezse Ne Olabilir?

Genital siğillerinizi tedavi etmezseniz cinsel partnerinizle sorunları yaşamanız muhtemeldir. Hem partnerinize siğil virüsünü bulaştırırsınız hemde partner bulmakta zorlanırsınız. Bazı durumlarda çok büyük sorunlarla karşılaşabilirsiniz mesela penis dokusunun büyük bir kısmının alınması gibi. Kesinlikle tedavi olma yoluna gidin.

- Genital Siğiller Hızlı Yayılırlar

Siğiller vücudunuzun her yerinde çıkabilir ancak genital siğiller çıktığı bölgede hızlıca yayılabilirler. Bu konuda da erken teşhis çok önemlidir.

- Siğiller Her Zaman Tekrarlayabilir

Genital olsun olmasın bütün siğillerin tekrarlama ihtimali vardır. Bu konuda kesin olarak tedavi yöntemi daha bulunamadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...