1 Haziran 2012 Cuma

PENİSTE SİĞİL SORUNUNA ÖNERİLER

Peniste Siğil
PENİSTE SİĞİL

Hpv virüsü %99 cinsel yolla bulaşır. Genital bölgedeki bu hastalık ihmal edilmeyecek kadar önemlidir çünkü kansere varacak şekilde sonuçlar doğurabilir. Hem görüntü hem de sağlık açısından hiç hoş olmayan hpv virüsü kadın ve erkekte de aynıdır. Tedavilerinde bir farklılık yoktur.
hpv virüsü öyle bir virüstür ki bazen kendini belli etmez ortaya çıkmaz. Virüsü barındıran kişi bu şekilde dahi hastalığı bulaştırabilir. Bu tür kişilere taşıyıcı diyoruz. Peniste siğil çok ciddi bir konudur. Çok nadir de olsa  erkek penisinde değişik semptomlar gösterir.kızarıklık şişme gibi değişik durumlardır. Taşıyıcılık aslında kişiye zarar vermez ama sonuç olarak başkaları bu durumdan etkilenir. Erkeklerde tanı koymak ne yazık ki sağlıklı değildir çünkü derinin yapısı çok kalındır. Alınan örneklerin testlerinin yanlış çıktığı da görülmüştür. Aslında konumuz peniste siğil olsa da bu konuda partnerin de önemi çok büyüktür. Her iki kişi de birlikte tedavi olmalıdır.
Dilerseniz sizlere bu virüsün dünyada ne kadar yaygın olduğundan bahsedeyim. Açıkcası hiç yalnızlık çekmeyin yeterince insan bu dertten muzdarip!. Özellikle aktif cinsel hayatını sürdüre insanlarda oran %50 leri buluyor. Siğilin bulaşması konusunda erkek depo görevini üstlenir. Aynı spermler gibi düşünebilirsiniz. Aslında hastalıklı olduğunuzu bilmezsiniz ama kadınlara da cinsel yolla bu hastalığı bulaştırırsınız. Sonra bağışıklığı daha az olan bir kişi o kadınla ilişkiye girer sonuç ise peniste siğil olmasıdır.

Peniste Siğil Hangi Bölgede Görülür?
 

Öncelikle resimler bölümünü incelemenizi tavsiye ediyorum. Kendi durumunuzla kıyaslama yapabilirsiniz. Hpv virüsünün işi genellikle genital bölgelerdir. Erkeklerde en çok sünnet derisi ve baş kısımda görülür. Bütün genital bölgeye yayılanları da vardır tek bir tane olanı da. Ayrıca makat kısmında da siğiller gözlenmekte.

Penisinde Siğil Bulunmayan Ancak Hpv virüsü Taşıdığından Şüphelenilen Erkekler Ne Yapmalı?

Hpv virüsünün varlığından şüpheleniyorsanız %5 asetik asit ve büyüteçle bir inceleme yapabilirsiniz. Ancak bu test her zaman etkili değildir. Kesin tanı için mutlaka ve mutlaka biyopsi yaptırmalısınız. Yaşlılarda penis kanseri için de biyopsi yapılabilir. 2013 Türkiyesinde daha teknolojik yöntemlerde mevcuttur. Micro array chip ler ile kesine yakın tanı alınır. Bu yöntemle hpv virüs çeşidinizi ve kanser oluş sebeplerini öğrenebilir ona göre tedavi olabilirsiniz. Bu test Türkiyede pek yaygın değildir İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde yaptırabileceğinizi düşünüyorum.

Genital Siğil, Peniste Siğil, Hpv Virüsü Kansere Yol Açar mı?

Evet arkadaşlar peniste siğilin kansere yol açabildiği ne yazık ki gerçektir. Hatta sadece peniste değil kalın bağırsağın son noktası olan rektum bölgesindeki siğiller de ciddi tehlike oluşturur. Bunun dışında hpv virüsü özellikle oral seks kanalıyla damak,bademcik, dil, gırtlak kanseri ve bazı durumlarda yemek borusu kanserine de yol açtığı biliniyor.Yani hpv virüsü son dereve tehlikeli ve kanser olabilme ihtimali olan bir virüstür.

Hpv Virüsü Erkeklere Nasıl Bulaşır Nasıl Yayılır?

Virüsün temek kaynağı cinsel ilişkidir. Özellikle son yıllarda hpv taşıyıcı sayısında artış var. Bunun sebebini partner sayısının artmasına bağlıyorum. Bu hastalık tabiki ençok gençlerde görülüyor. Aktif cinsel yaşamın getirdiği bir hastalık olarak da kabul edebiliriz hpv yi. Hiç cinsel ilişkide bulunmayıp da hpv olanların sayısı az değil. Bunun sebebi ise genetik olabiliir.

Erkekler Prezervatif Kullanarak Partnerini Koruyabilir Mi?

Ne yazık ki mümkün değil. Cinsel yolla bulaşan hpv virüsünün sadece peniste değil cildin diğer bölgelerinde de olduğunu söylemiştik. Aslında virüsün bulaşması için tam bir cinsel ilişkiye bile gerek yoktur. Temas çok önemlidir. Sürtünme yoluyla dahi virüs bulaşabilir.Fakat ne olursa olsun prezervatif kullanmak şu an için bir önlem sayılıyor.

*Genital siğillerinizden doğal yollarla kurtulmak istiyorsanız siğillere son adlı kitabı indirip bitkisel yollara başvurmalısınız. Kitaba ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...