4 Haziran 2012 Pazartesi

Genital Siğil Belirtileri Nelerdir?



Genital siğil belirtileri

Genital Siğil Belirtileri Nelerdir?

 Önceki yazılarımızda genital siğil nedir konularına değinmiştik. Buraya tıklayarak ilgili makalemizi okuyabilirsiniz.

Genital Siğil Belirtileri Nelerdir?

En önemli siğil rahatsızlığı olan genital siğildir diyebilirim. İnsanların cinsel yaşamlarını doğrudan etkiyebilir. Korunmasız her cinsel temasta genital siğil olacakmış gibi düşünülür. Aslında durum böyle değildir. Çoğu insanda hpv virüsü kendi bağışıklık sistemine takılır ve etkinliğini gösteremeden yok olur.


Genital siğil belirtileri adından da anlaşılacağı üzere genital bölgede gözlenir. Genellikle gayrı-meşru ilişkilerde bu rahatsızlık şikayetinin sık olduğu biliniyor. Düzenli seks yaptığınız kişiyle eğer böyle bir durum yaşamamışsanız daha sonra da yaşamazsınız zaten. Kişi virüsü kapsa dahi bunun belirtilerinin ne zaman çıkacağı meçhuldür. Belki ilişkiden 1 ay sonra belki 1 yıl sonra belki de hiç... Ancak kişiden kişiye bu virüsü bulaştırabilir. Yani kendisinde görünmese bile taşıyıcı olduğu için diğer kişiye bulaştırabilir. Böylece bağışıksız diğer kişide siğil çıkarsa şaşırabilir. Bu gayet normaldir.

Genital siğil belirtileri konusunda 1-2 konuya daha değinmek istiyorum. Ufak siğiller genellikle genital bölgede ortaya çıkmaktadır. Bu siğilleri gözle ya da elle fark edebilirsiniz.

Bu bölgedeki siğiller hafif kabarık, soft, karnabahar gibi pembemsi bir yapıdadır. Bu siğiller genelde öbekleşmiş halde bulunurlar. İstisna olarak makat çevresinde veya vajina içinde de çıkabilirler.

Oral veya anal seks yapan kimselerde de genital siğil görülebilir. Bu konu hakkında geniş bilgi için ağızdaki siğiller nasıl geçer adlı yazımı okumanızı tavsiye ederim. Oral ya da anal seks kesinlikle temiz yapılmalı mümkünse yapılmamalıdır. Her ne kadar temiz olunsa da bu tarz rahatsızlıklar olabilir. Bu bölgelerde çıkan siğiller kaşınma veya yanma yapabilir.

Siğillerinizle barışık bir şekilde yaşamayı düşünebilirsiniz. Ancak ilerde daha da artacağını tıpkı mantar gibi üreyeceğini de bilmenizi isterim. Tedaviyi ne kadar etkilerseniz işinizin de bir o kadar zor olduğunu söylemek isterim. Bu nedenle hiç bir hastalıkta geç kalmayın. Her şeyden önce sağlığın gelmesi gerekli.

Genital Siğili Nereden Anlarız?

Genital siğil tanısı koyarken yukarıda yazdığım bilgiler ışığında test edebilirsiniz. Ancak ne olursa olsun şüpheniz varsa ve ne yapacağınızı bilmiyorsanız biyopsi yaptırmanızda fayda var.

Rahatsızlığımın Genital Siğil Olduğunu Düşünüyorum. Ne Yapabilirim?

Evet aslında bu makale bunun için yazılmasa da yukarıdaki bilgiler ışığında eğer rahatsızlığınızın siğil olduğunu düşünüyorsanız sizlere tavsiyem olacak. Tıbbi anlamda yapılabilecek şeyler mevcut doktora giderseniz zaten sizlere yöntemleri anlatacaktır benim burada dil dökmeme gerek yok! Ancak alternatif tıp konusunda sizlere bitkisel siğil tedavisini önerebilirim. Günümüzde çoğu hasta bu yöntemi kullanıyor. Aldığım ger bildirimler ışığında sizlere bitkisel siğil tedavisini öneriyorum.

Buradan detaylı bilgi alabilir siğillerinizden doğal yöntemlerle kurtulabilirsiniz.

İlgili kelimeler: genital siğil belirtileri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...