2 Nisan 2013 Salı

Anal Siğil Nedir? Anal Siğil Tedavi Yöntemleri Nelerdir?


ANAL SİĞİLLER

anal siğiller
Anal siğiller
HPV' nin 100 ü aşkın farklı türü olduğu biliniyor. Bu virüsler vücudunuza ince çatlak ve yarıklardan girer; yüzde, boyunda, ellerde, ayaklarda, topuklarda yani neredeyse vücudun her yerinde siğillere yol açarlar. Ayrıca cinsel ilişkiyle de bulaşırlar. 

Genital siğiller ise en çok görülen cinsel yolla bulaşan hastalık diyebiliriz. Oral, anal ya da vajinal ilişki esnasında siğilli birey partnerine siğil bulaştırır ve hiçbir şekilde hafif alınmamalıdırlar. Genital siğiller cinsel organların hem içinde hem de dışında olabilir ve aynı zamanda fazlaca kaşıntıya sebep verebilirler.

Anal siğiller ise anüs etrafında görülen siğillerdir. Anal siğillerin bazen anüsün iç kısmında ya da rektumda da gözlemlenebilir. Küçük gri veya cilt renginde ya da düz siğiller görülebilir. Anal siğiller karnabahar görünümünde olup oldukça rahatsızlık verebilirler. Anal siğiller genelde uzun saman kaybolmaz. Siğilin bulunduğu bölge kaşınır ve acır hatta kanayabilir. Siğiller birleşerek daha büyük kümeleri oluşturabilir. Özellikle anal siğillerde bu durum ciddi sorunlara yol açabilir.

Anal siğil ile mücadele etmek istiyorsanız güvenli seks yapmak en doğru seçim olacaktır.Partnerinize virüs bulaştırmak istemiyorsanız anal siğillerden kurtulmalısınız.
Eğer anal siğilleriniz  var ise aşağıda çeşitli yöntemleri sıraladım.

* Kriyoterapi : Bu tedavi sürecinde doktorunuz likit nitrojen kullanarak anal siğillerinizi dondurur. Birkaç gün sonra anal siğillerin düştüğünü hissedersiniz. Tüm anal siğillerinizden kurtulana kadar tedaviye devam etmeli süreci aksatmamalısınız.
* Elektro Koterizasyon :  Anal siğiller elektrik enerjisi yardımıyla deforme edilir. Bu tedavi ile çok acı çekebilirsiniz ve anestezi yapılarak uygulanır. Genellikle geniş alana yayılmış siğilleri yok etmek için uygulanır.
* Lazer terapisi : Anal siğillerin üzerine  lazer ışığı verilir ve bu yöntem de acı verici olup anestezi gerektiren bir yöntemdir.
* Cerrahi Müdahale : Bu yöntem ile doktor cerrahi olarak neşter ile anal siğilleri yerlerinden çıkartır. Yine anestezi gereklidir.
* Doğal Tedaviler : Anal siğillerden kurtulmanın doğal yöntemleri de mevcuttur. Blogumuzda bitkisel tedaviye geniş yer verdik. Bitkisel tedaviye ilgi duyuyorsanız diğer makalelerimi okumanızda fayda var. Şifalı günler dilerim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...