7 Nisan 2013 Pazar

Siğil Türleri Nelerdir?


Siğil Türleri Nelerdir?

Geçen yazımızdan genital siğil tedavisi konusuna değinmiştik. Bugün sizlere siğil türlerinden kısaca bahsedeceğim. Yazımın sizleri sıkmaması dileğiyle başlayalım..

Günümüze kadar pek çok siğil türü ortaya çıkmıştır. Bunun temel sebebinin hpv nin farklı formlarının oluşudur. Siğil türlerini sıralamak gerekirse:

1) Klasik siğiller
2) Plantar siğiller
3) Düz siğiller
4) Periungal siğiller

şeklinde sıralayabiliriz.

Siğiller genel olarak kanser riski taşımaz ancak görünütüsü ve verdiği ızdırap kötüdür. Bütün siğillerin kişiyi rahatsız ettiğini söylemek mümkün. Dışarıdan görünen siğiller kişinin sosyal yaşantısı fena halde etkileyebilir ve psikolojisi bozulabilir. Neyse bu bilgiyi verdikten sonra esas konumuz siğil türlerine dönelim.

Siğil türleri farklı olsa da genel geçer siğili tanıma şeklimiz şöyledir. Cilt ile aynı renkte, yüzeyi sert ve düzensizdir. Vücudunuzun her bölgesinde görülebilirler.

En sık olarak rastladığımız siğiller klasik siğillerdir. Genellikle çocuklarda yaygındır. El ve ayaklarda fazlaca görülürler.

Plantar siğil türü ise çok acı verebilir. Ayak ve topuk bölgenizde plantar siğile rastlarsınız. Bu siğil türü de çocuklarda sıkça görülür. Yürümenizi olumsuz yönde etkiler. Cilt renginizin şeklinde olsa da bazen ortasında siyah noktalar görebilirsiniz. Siğili nasırla karıştırmayın. Siyah noktalar işlevini yitirmiş kan damarlarıdır.İkisi birbirinden son derece farklıdır.
plantar siğil
plantar siğil

Gelelim periungal siğillere. El ve ayakta sık rastlanırlar. Ayak temizliğine önem vermeyenlerde çok görülür. Ayak çevresinde mantar oluşumu ve içten büyüyen ayak tırnaklarına sahipseniz bu siğil türünden şüphelenmelisiniz. Bu siğil türünden kurtulmanın en kolay yolu temiz olmaktır. Her türlü manikür pedikür aleti virüsü bulaştırmış olabilir. O yüzden sürekli temizliğe önem verin.

Düz siğiller ise yüz ve çevresinde görülür. Yüzeyleri son derece düz olan siğillere denir ve yüzeylerinin yumuşak olduğunu söyleyebiliriz. Görüntüsü ayakta çıkan siğiller kadar kötü olmasa da direk insanların gördüğü yerler olduğu için önemlidir. Yok edilmesi sizin yararınızadır.

Bugün siğil türleri hakkında yüzeysel bilgiler vermeye çalıştım. Siğil tedavisi hakkında pek çok bilgi vermeye çalışıyorum umarım yararım dokunuyordur. Bol şifalı günler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...