21 Nisan 2012 Cumartesi

Siğil Tedavisi Nasıl Olmalıdır?

siğil tedavisi

Siğil Tedavisi Nasıl Olmalıdır?
Siğil tedavisinin de günümüzde birçok hastalıkta olduğu gibi birden fazla tedavi yöntemi vardır. Asıl amaç siğili yok etmek ve uzaklaştırmaktır ama şuana kadar %100 başarılı olmuş bir yöntem yoktur. Çünkü siğil tedavisini etkileyen önemli unsurlar vardır. Bunlardan biri hastanın işleme karşı  göstermiş olduğu direnç yani bağışıklık diğeriyse siğil tedavisi işleminin düzgün bir şekilde uygulanmasıdır. En çok kullanılan yöntemler yakma tedavisi, asit salisilik,laktik asit, sıvı azot tedavisi,lazer,bazı kremler,psikoterapidir.

Siğil tedavisi aslında kolay olmasıyla birlikte hasta açısında sancılı bir evreyi kapsamaktadır. Siğilleriniz az ise yerel anestezi yöntemi uygulanır. Eğer çok ise genel anestezi yöntemi uygulanır ve özellikle çocuklarda bu anestezi şekli uygulanır. Her ne kadar tedavi edilse de tekrardan siğilin çıkıp çıkmayacağı ne yazık ki belli değildir. Siğiller kendini tekrardan gösterebilir. Siğil tedavi yöntemlerinden biri olan sıvı azot kullanımını da durumunuz elveriyorsa yapabilirsiniz. Bu tarz siğil tedavisinde sıvı azot -200 °C derecede dondurularak içinde sıvı olan kese oluşturulur. Bu tedavi yönteminde en önemli şey tedavi sonrası iz kalmamasıdır.

İncir Sütü
Modern tıbbın yanı sıra atalarımızdan öğrendiğimizin bitkisel karışımlarla da siğillerinizi geçirmeniz mümkün. Mesela söğüt yaprağı, incir sütü ve sütleğen bitkisinin siğile iyi geldiği bilinmektedir. Peki nasıl uygulama yapacağız? Söğüt yaprağını havanda ezin. İçine incir sütünü ve sütleğen bitkisini ilave edin karıştırın. Siğilin üstünü karışımla tamamen kapatın ve en az yarım saat bekletin. Haftada 4 kere tekrarlarsanız tedavi sürecini hızlandırırsınız. Tabiî ki bu siğil tedavisini sadece el ve ayaklarda uygulayabilirsiniz.
Söğüt yaprağı
Bunların yanında siğil için dua okumak da siğil tedavisidir. Bu yöntemin ne kadar etkileyici olduğu konusunda pek fikrim yok açıkçası ancak psikolojik açıdan çok önemli katkısı olacağını düşünüyorum. Yalnız siğillerin kendi kendine de yok olduğu biliniyor ve bunu büyü gibi şeylere mal edenleri doğru bulmuyorum. İnsanın doğasında pozitif düşüncenin yerinin çok fazla olduğu da bir gerçek. Kanser tedavilerinde bunları görmek mümkün moral+tıbbi tedavilerle hastalıklardan kurtulabiliyorsunuz. En doğrusu sıkıntı çekiyorsanız önce doktora gidin sonra alternatif yöntemlere başvurun.
Her zaman söylüyorum siğil virüsünü ortadan kaldıracak pek çok yöntem olmasına karşın kesin tedavisi günümüzde yoktur. Her tedavi yöntemi herkese aynı etkiyi vermez. Genle olarak bütün hastalıklarda durum böyledir aslında. Vücudunuza gire virüs ömrünüzün sonuna kadar vücudunuzda kalır. Siğiller merhemlerle, yakma tedavileriyle, elektrik şokuyla tedavi edilebilir. Çocukluk döneminde çıkan el ve ayak siğillerinin kendi kendine geçtiğini doktora gitmeye lüzum olmadığını düşünürüz. Aslında bu doğrudur. Ancak çoğalan siğillere karşı mikrop öldürücü asitik losyonlar çare olabilir. İlaçlar genelde güne 2 defa kullanılır ve 2 ay gibi bir sürede siğil tedavisi sonucunu verir. Erişkinlerde ise CO2 ve nitrojen tedavisi yapılır. Ancak iz kalma ihtimali söz konusudur. Özellikle elektrikle yakılan siğillerde iz kalma olasılığı daha fazladır. Bu yöntem pek fazla tercih edilmez.
siğil tedavi yöntemleri
Gelelim asıl mesele olan genital siğillere. Genital siğiller doktor ya da hemşire tarafından doku eritici aletlerle tedavi edilebilir. Ancak Türkiye’de bu tarz durumlarda doktora gidilmez. Ayrıca bu tedavilerinde kesin garantisi yoktur. Çok ufak bir dikkatsizlik istemediğimiz sonuçları doğurabilir deriye zarar verebilir. Hamlilelik dönemlerinde bu yöntemi hiç tavsiye etmiyorum. Bebeğe zarar verebilir. Siğilin zaten tekrardan çıkabilecek bir hastalık olduğunu da göz önünde bulundurursak genital siğil tedavisi özenli bir şekilde yapılmalıdır.
Siğiller vücudumuza zarar vermez. Üst deri ile ilgili bir oluşumdur. Yalnız rahatsızlığın siğil oluğ olmadığını kestirmek önemlidir en kesin yol patoloji yaptırmaktır. Zararsız diyoruz ancak estetik açıdan zarar verdiği bir gerçektir. Bu arada unutmayın eş dost tavsiyesiyle her ilacı ve yöntemi kullanmayın doktora başvurun. Siğilleri koparmak, kazımak gibi davranışlarda bulunmayın. Daha çok yayılır.

Siğil Tedavisi Mutlaka Gerekli Mi?

Erişkinlerde siğillerin kendiliğinden yok olması çocuklardaki gibi kısa sürede ve basit olmaz. Özellikle yüksek riskli HPV virüslerinin neden olduğu siğiller tedavi edildikleri takdirde tekrarlayabilirler. Buna rağmen tedavinin ihmal edilmesi durumunda kanser oluşma riski daha yüksektir. Bu sebeple kesinlikle tedavi edilmelidirler.
Çocuklarda ve gençlerde siğiller tedavi yapılmadan zamanla geçer. Ancak bunun da bilimsel bir açıklaması yoktur. Kimlerin siğili geçer kimlerin siğili tamamen kaybolur sorularının cevapları muammadır. Vücudunuzu sarmaması için siğil tedavisi kesinlikle gereklidir. Yetişkin insanlarda siğillerin geçme ihtimali daha da azdır. HPV virüsleri tedavi edilse de tekrarlayabilir. Tedaviyi ihmal ederseniz kansere dahi yol açabilir. Unutmayın siğillerle yaşamak zorunda değilsiniz. Tedavi yöntemlerini uygulayın.
* Siğillerinizden doğal yollarla kurtulmak,
* Hiç bir yan etki olmadan en doğru bitkisel çözümlerle kurtulmak istiyorsanız;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...