19 Nisan 2012 Perşembe

Siğiller Niçin Tedavi Edilmelidir?

Siğiller niçin tedavi edilmeli

Çoğu zaman çocuklarda görülen siğiller tedaviye gerek duyulmaksızın bir vakit sonra kendiliğinden iyileşir ve yok olur. Ancak erişkinler için aynı şey söylenemez. Özellikle ağrılı ve hızla yayılma eğilimindeki siğillerin bir an önce tedavisi gerekir. Ayrıca kanseri tetikleyebileceği de unutulmamalıdır.
Genellikle çocukların başına gelen siğillerin tedavisine gerek olmadan bir süre sonra geçebileceği gözlemlenmiştir. Ancak yetişkin bireyler için bu durum farklıdır. Hızla yayılan ve ağrı yapan siğillerin bir an önce tedavi edilmesi icap eder. Siğiller beraberinde kanseri dahi getirebilir.

Neden Herkeste Siğil Olmaz?

Siğiller her insanın yapısına göre değişkenlik göstererek bazı insanlarda oluşmaz. Vücudu dirençli olan bir insana bulaşsa dahi çoğalması çok zordur. Siğil virüslerinin derilerdeki çatlaklara ve hassas bölgelere saldırdıklarını biliyoruz. Derisini koruyan bir insanın siğil olma ihtimali de azalır. Tırnak yemek gibi alışkanlığı olan insanlarda genellikle siğil görülür. Çünkü o bölgenin derisi kalkınca siğil virüslerine davetiye çıkmaktadır. Bu gibi psikolojik rahatsızlıkları doktor kontrolünde çözmelisiniz.
Diğer Makaleler...

Siğiller Nasıl Oluşur ve Nasıl Bulaşırlar?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...