2 Haziran 2012 Cumartesi

Ayak Tabanı Siğilleri Nasıl Tedavi Edilir?


Ayak Tabanı Siğilleri Nasıl Tedavi Edilir?
   
Önceki yazımızda peniste siğil sorunlarına öneriler ve genital siğiller konularını işlemiştik. Buraya tıklayarak yazıya ulaşabilirsiniz.

Öncelikle yazımıza ayak tabanı siğilleri hakkında genel bir bilgilendirmeyle başlayacağız sonra ayak tabanı siğilleri doğal yollarla nasıl tedavi edilir? sorusunun yanıtını arayıp önerilerde bulunacağız. 


Ayak Tabanı Siğilleri Nedir?

Hpv virüsünün neden olduğu derinizin üst tabakasında yer alan viral enfeksiyonlara siğil diyoruz.  Ayak tabanı siğilleri de ayağınızın her bölgesinde çıkabilen irili ufaklı çıkıntılar şeklinde tanımlayabiliriz.

Ayak tabanı siğilleri niçin ortaya çıkar?

Ayak tabanı siğillerinin oluşumunda birçok sebep vardır. Biz ana sebeplerle ilgileneceğiz.

> Çoğu zaman insanların ortak kullanım alanlarındaki ıslak zeminler.

> Çıplak ayakla dolaştığınız herhangi bir ortam. Eviniz hariç her yer diyebiliriz. (spor salonu, havuz, banyo, hamam gibi)

> En önemli sebeplerden biride kirliliktir. Evet bu çok önemli ayak sağlığınıza her zaman dikkat edin.

Ayak tabanı siğillerinin bizleri ne kadar rahatsız ettiği aşikar. Genellikle bu siğiller bulaşsa da başlarda kendini göstermeyebilir. Belli bir süre sonra ne olduğunu nerede kapmış olabildiğinizi dahi unuttuğunuzda karşınıza çıkar.

Ayak tabanı siğillerini diğer siğillerden ayıran en büyük özellik diğerlerine oranla daha düz bir yapıya sahiptir. Siz siz olun ayak siğillerini nasırlarla karşılaştırmayın. Nasırdır geçer gider bir gün mantığı çok yanlıştır. Senelerce ayak siğili ile yaşayabilirsiniz. Ayak tabanı siğilleri geliştikçe sizleri rahatsız etmeye devam eder. Ne gerek var ki bu acıyı çekmeye çaresi olduktan sonra?
  
Ayak siğilleri öbek öbek yayılabilmesiyle ünlüdür. Bu nedenledir ki mozaik siğil adını da almıştır. Kesinlikle ihmal edilmemesi gereken bir hastalıktır. Zamanla etkisini arttırarak daha fazla olabilirler.

Peki Ayak Tabanı Siğillerinden Kurtulmak Mümkün Mü?

Elbette efendim. Bu konularda artık tıp da alternatif tıp da çok gelişti. Birçok yöntemin varlığından haberdarız . Tabiî ki hangisi daha rahattır diye bir kıstas mümkün değil. En rahat ettiğiniz çözüm en iyi yoldur. Ancak gene de kendi tecrübelerimden yola çıkarak tavsiyelerde bulunmaya çalışacağım.

İlk sıraya her zaman bitkisel tedaviyi koyarım. Doğal yollarla hastalıklarınızdan kurtulabiliyorsanız çok şanslınız çünkü. Diğer yöntemlere de değineceğim.

1- İlaç tedavisi: Açıkçası ilaç kullanarak siğillerinden kurtulan pek tanıdığım olmadı.
2- Kryoterapi : Bu yöntem buz tedavisi diye de geçer. Bu yöntem de aslında baya popüler ama garanti yol değil. tekrar siğilleriniz çıkabilir. İz kalabilme ihtimali de var ama ayak tabını siğillerinde bu pek önemli değildir sanırım.
3- Lazer tedavisi: Açıkçası çok bilmiyorum. Bu yöntemde yakma tedavisi diye geçiyor sanırım. Bu yöntem acılı ve sancılı olabilir.
        
  * Eğer siğillerinizden tamamen bitkisel yollarla kurtulmak istiyorsanız,
*  Ve bir daha ayak tabanı siğilleri nasıl tedavi edilir sorusuna cevap aramak istemiyorsanız;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...