3 Haziran 2012 Pazar

Ağızda Siğil Nasıl Geçer?



Önceki  yazımızda  El Siğilleri Nasıl Geçer?  sorusuna yanıt aramıştık. Buraya tıklayarak yazımıza ulaşabilirsiniz.

Bu yazımızda ağızda siğil tedavisi  hakkında genel bilgiler verip sorunumuza çözüm arayacağız.

Öncelikle sizlere hpv virüsünden bahsetek istiyorum. Hpv virüsü cinsel yolla bulaşan en yaygın virüs olma özelliğine sahip. Bu virüs kansere dahi yol açabilir çok tehlikelidir. Bizim konumuz ağız olduğu için ağızdaki siğilin de oral seksle bulaştığını söyleyebiliriz. Oral seks aslında sadece hpv değil diğer bakteri ve hastalıkları da oluşturur.

Ağızda Siğilin Oral Seksle Bağlantısı Var Mı?

Cinsel açıdan hayatı aktif ve bir çok partneri olan kadınların %80 inin hayatında hpv virüsünün yeri vardır. Yapılan araştırmalarda virüsün en kolay ve en hızlı şekilde oral seksle bulaştığını söylüyor. Ağızın mukoza yapısından dolayı diğer siğillere göre daha kolay bulaşır. 


ağızda siğil

38 yaşındaki bir kadın hastada dil üzerinde, boğazda 3-5 tane  HPV virüsüne bağlı ağızda siğil, kondilom (oklar ile işaretli)
 

Hpv Aşısının Yararı Var Mıdır?

Rahim ağzı kanserine karşı koymak adına hpv aşısı geliştirlirmiştir. Bu aşının ağız için olanını geliştirmeye çalışıyorlar. Günümüzde ağız-boğaz bölgesinde gelişen hpv için aşı bulunmamakta bulunanların da etkisinin olup olmadığı bilinmemekte. Çalışmalar devam etmekte olup yeni gelişmeleri sizlere aktaracağız.

Ağızda Siğil Zararlı mıdır?

Elbette zararlıdır. Ağız-boğaz kanserine yol açabilir. Kötü görüntüye sebebiyet verdiğinden ötürü toplumda farklı karşılanabilirsiniz. En önemlisi yemek yerken sizi rahatsız edebilir. Bu tür bir rahatsızlığı kim ister ki.. Sizlere tavsiyem oral seks yaparken daha temiz olmaktır. Mümkünse yapmamaktır.

* Ağızda siğil rahatsızlığınız varsa, bir daha ağızda siğil nasıl geçer diye düşünmek istemiyorsanız;


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...