18 Nisan 2012 Çarşamba

Siğiller Nasıl Oluşur ve Nasıl Bulaşırlar?

siğiller nasıl bulaşır


Siğiller virüslerin(papavovirüs) neden olduğu bir deri hastalığıdır. Cildimizin en dış katmanında çoğalırlar ve derinin yapısını bozarak farklı oluşumları meydana getirirler. Böylece iyi huylu bir tümör olan siğiller meydana gelir.


Bu virüslerin en önemli özelliği bulaşıcı olmasıdır. Kendi vücudunuzda da yayılma özelliği olmakla birlikte başkalarına da siğil virüsünü geçirmeniz mümkündür. Çoğunlukla fiziksel temas yoluyla geçtikleri görülür. Bunun yanı sıra aklınıza gelen her türlü ortak eşya ile de bulaşabilir.

Ortak kullanım alanları da siğillerin bulaşmasında önemli rol oynar. Örneğin banyo,hamam,havuz gibi yerlerde siğillerin bulaşma olasılığı yüksektir. Siğil virüsleri derinin en narin kısımlarını severler. Genelde oralarda ürerler.

Elimizde siğillerimiz genel olarak el ele tutuşmakla, tokaşlaşmakla yani el teması ile geçer.  Genital siğiller ise cinsel yollarla geçer. Siğil virüsü bulaşmış olsa dahi ne zaman ortaya çıkacağı belli olmaz. Virüslerin yapısı günümüzde dahi tam olarak anlaşılamamıştır. Bu yüzden siğilim nereden geldi diye düşünebilirsin normaldir.

Çocuklarda oluşan siğiller genelde yetişkinlere bulaşmaz. Bilim insanları bunu bağışıklığa bağlıyorlar. Tabiî ki el siğili ile genital siğil farklı şeylerdir. Çocukluğunda elinde veya başka yerinde siğil çıkaran kişiler genital siğillere karşı bağışıklık kazanmış değildirler. 


Diğer makaleler...

Siğil Duası Nasıl Okunur?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...