9 Nisan 2013 Salı

Genital Sigil Tedavisi – Koterizasyon


Genital Siğil Tedavisi – Koterizasyon

Genital siğil tedavisinde en çok uygulanan yöntemi ayrıca ele almak istedim.( Bir önceki yazım da  da siğil türlerinden bahsetmiştim. İlgili makaleye buradan ulaşabilirsiniz.) Koterizasyon nedir,nasıl uygulanır, güvenli bir yolu mu? gibi soruların cevaplarını arayacağız.
Koterizasyon
koterizasyon
Koterizasyon aslında kısaca siğillerin hekim eşliğinde yakılması olarak tanımlanabilir.Kısa sürede sonuç alınması en önemli artısı olarak göze çarpar. Maliyet bazında da pek çok yönteme göre ucuzdur. Doktorların en çok uyguladığı yöntem diyebilirim.
Eğer siğilleriniz geniş bir alana yayıldıysa tedavisi gerçekten zor olmaktadır. Koterizasyon tedavisinde local anestezi de uygulanabiliyor. Her ne kadar anestezi uygulansa da acı çekebilirsiniz. Her ne kadar doktor ve hasta için en iyi yöntemlerden biri olsa da operasyon sonrasında acı ve ağrı çekebilirsiniz. Özellikle siğillerin bulunduğu bölgeleri düşününce durum içinden çıkılmaz hale gelebilir. Tuvaletinizi bile yaparken zorlanabilirsiniz. Netice itibariyle bir yanık söz konusudur ve doktor müdahalesi olmuştur. Bu acılara katlanabilirim diyorsanız en iyi yöntem budur.
Eğer genital siğilden kurtulmak için koterizasyon yöntemine başvuracaksanız operasyondan sonra şunlara dikkat edin:
1.    Yaz aylarında operasyon olmanızı tavsiye etmem. Özellikle yaraların iyileşmesi zaman alabilir ve enfeksiyon riskiniz fazladır.
2.    Operasyon sonrası kesinlikle eski çamaşırlarınızı çöpe atın ve yenilerini alın.
3.    Yanık bölgeleri sürekli temizlemeli ve pansuman etmelisiniz. Mikrop kapmaması önemlidir.
4.    Eğer anüs veya makat bölgenizden koterizasyon olursanız mümkün mertebe beslenmenize dikkat ederek ağrıları minimuma indirin.

Koterizasyon ile genital siğillerin yakılması cerrahi anlamda sonuç alınan bir yöntem olsa da, pek çok kişi operasyon sonrasında yanık yaralarının ağrısından ve geç iyileşmesinden şikayetçi olmuşlardır. Bu nedenlerden dolayı siğilleriniz aşırı derece değilse diğer tedavi yöntemlerini de denemelisiniz. Çeşitli bitkisel yöntemlerle ağrısız siğillerinizden kurtulabilirsiniz. Bu bağlamda siğillere son kitabını okumanızı tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...