28 Nisan 2013 Pazar

Gebelikte Genital Siğil


Gebelikte Genital Siğil

Genital siğil, yaklaşık 100 çeşit genotipi olan bir virüstür. Hücre içine girerek hücreye zarar veren genital siğiller vücut savunması düştüğünde etkinliğini gösterir.

Gebelikte genital siğil için şöyle önlemleri alabilirsiniz. Gebelik eğer planlanmışsa 3 ay öncesinde genital siğil aşısı olmalısınız. Genital siğillerinizi tedavi ettirdikten sonra da hamile kalma opsiyonunu düşünmelisiniz.

Genital siğil virüsü(hpv) gebelik esnasında plasenta yoluyla geçmez. Ancak normal doğumda temas olduğun dolayı geçme riski bulunmaktadır. Sezeryan doğumlarda da nadir de olsa siğilin bulaştığı söylenmektedir. Suyun erken gelmesi durumunda da da siğilin bebeğe bulaşma riski vardır.

Gebelikte genital siğil virüsleri genellikle daha hızlı çoğalırlar. Gebelikte genital siğil doğum seçme konusunda seçiçi davranmanızı sağlayabilir. Sezeryan ameliyat daha makuldur. Zaten doktorunuz size durumu anlatacaktır.

Doğumda bebeğe genital siğil virüsü geçerse, bebeğin solunum kanalına ulaşarak kansere neden olabilir.400 de 1 olasılıkla bebek kanser olma riskiyle karşı karşıyadır. Bu durum normal doğum için geçerlidir. Gebelikte genital siğili olanlar sezeryan doğumu tercih ederlerse risk minimize olur. Bazı çalışmalarda nadir de olsa düşük yapma ihtimali bile vardır.

Gebelikte genital siğil tedavisinin birden fazla yöntemi vardır. Kriyoterapi, koterizasyon, trikloro asetik asit uygulamaları yapılabilmektedir. Koterizasyon en iyi yöntem olarak göze çarpmakla beraber koterizasyon konulu yazımı okumanızı öneririm.

Gebelikte hiçbir şekilde ilaç kullanamazsınız. Kremler de bu gruba dahildir.

Herhangi bir cerrahi işlem olmadan bitkisel siğil tedavisini de denemenizi tavsiye ederim. %100 doğal şekilde ilaç almadan gebelikte genital siğillerinizden kurtulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...