4 Nisan 2013 Perşembe

Genital Siğil Tedavisi


Genital Siğil Tedavisi
HPV' nin yol açtığı siğillerde ve tabii ki genital siğillerde de ilaç, krem ya da aşıyla kesin tedavi mümkün değildir çünkü virüsler bakteriler gibi değildir, vücuda girdiklerinde hücrelerin içine yerleşerek şeklini değiştirirler ve HPV vücuda girdiğinde bireyin bağışıklık mekanizmasının ne kadar kuvvetli ya da zayıf olduğuyla doğru orantılı olarak senelerce hatta bazı durumlarda hayat boyunca sinsi bir şekilde kalıp siğillere sebep olmayabilir.Siğiller oluşmaya başladığı günden itibaren tedaviye başlanmalıdır.
Siğil Tedavileri Başarılı Olur Mu?
Siğiller mutlaka tedavi edilmelidir. Siğil tedavisi aksatılırsa her yere yayılabilir. Hem görüntü olarak hem de sağlığınızı tehdit eden bir unsur haline gelir. Genital siğiller de de olduğu gibi virüsü(hpv) yok etmenin bir yolu yoktur ancak gizlemenin ve etkisizleştirmenin yolları vardır. En kötü ihtimalle yayılmasını engellersiniz.
Genelde siğiller tek seferde yol edilememekte birçok seansta ancak yok edilebilmektedir. Siğiller her zaman çıkabilir bu yüzden cerrahi müdahaleleri doğru bulmuyorum. Bağışıklık sistemi iyi olan biri bitkisel yollarla siğillerden kurtulabilir.
Ancak doktora başvuracaksanız doktorla birlikte karar vermeli ve dondurma yöntemini seçmelisiniz. Araştırmalarım en memnun kalınan yöntemin bu olduğu yönünde.
Hangi Tedaviler Kullanılır? 
Genital siğil tedavisinde en sık tavsiye edilen metot siğillerin elektro koter ile yakılarak yok edilmesidir. Doktorun yaptığı siğilleri tahrip etmek ve ortadan kaldırmaktır. Sıvı nitrojen veya karbondioksit püskürterek dondurma işlemi de yapılabilir (kriyoterapi). Kriyoterapi koterle yakmaya nazaran daha pahalıdır.Ancak daha mantıklıdır. Bir başka yöntemse cerrahi operasyonla kesilerek siğilin yerinden çıkarılmasıdır.Dondurma tedavisi dışında kalan bütün yöntemlerde local veya genel anestezi kullanılır.
Genital siğil tedavisinde tüm bu yöntemleri kullansanız da siğilleriniz tekrar edebilir. Çünkü sadece görünen siğiller alınır. Virüsler etkinliğini hiç bir zaman kaybetmez. Size tavsiyem cerrahi müdahalalerden önce bitkisel yöntemleri tercih etmenizdir. Pek çok insan bitkisel siğil tedavisi ile siğillere veda etti. Bol şifalı günler dilerim...

İlgili anahtar kelimeler:genital siğil, genital siğil tedavisi, bitkisel siğil tedavisi, siğil, hpv, siğil tedavisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...