2 Mart 2013 Cumartesi

Seksin Dusmani: Genital Sigiller


Kadınların cinsel hayatlarındaki en önemli korkularından biri genital siğiller. Eşler arasında ciddi anlamda güven bozukluklarına yol açabiliyor. Ancak genital siğiller sadece güven konusunda sorun teşkil etmiyor, tedavi sürecinde geç kalındığı takdirde kansere dönüşme riski oldukça yüksek.
genital siğil
genital siğil

Genital siğil hastalığına sebep olan virüsün adı: Human Papilloma Virüs (HPV) olarak bilinir ve yaklaşık 100 çeşidi vardır. Rahim ağzı kanserine yol açan hpv virüsü olmakla beraber sorun teşkil etmeyen hpv virüsleri de vardır. Bulaşma şekli cinsel ilişki esnasında olur. Cinsel ilişkide her zaman korunmanız gerekmektedir ancak bazen bu yeterli olmayabilir.
Sinsi Düşman...

Genital siğil gibi viral enfeksiyonlar hücre içerisine girdiğinde uzunca bir süre sessizce kalabilir. Kişinin en zayıf anını bekleyerek bağışıklığın düştüğü anda sizi vurur. Ancak normal şartlarda temastan 8 hafta gibi bir süre sonra genital siğiller görünür. Genital siğiller vajina çevresinde,içinde,rahim ağzında veya makatta olabilir. Koyu kahve tonlarında,yüzeyde yüksek, kabarık, kibrit çöpünün başına benzer görünümde olurlar. Yaygın olabilmesi muhtemeldir.

Genital Siğilleri Nasıl Tedavi Etmeliyiz?

1-) İlaç: İlaç uygulamaları çok uzun zaman alır ve sabırlı olmanız gerekir. Sadece siğilin olduğu bölgeye uygulanır ancak ulaşılamayan bölgeler sorun yaratır.

2-) Cerrahi Yöntemle: Yakma tedavisi bu grupta devreye girer. Bulunduğu bölgeye göre anesteziye ihtiyacınız olabilir çünkü acılı ve sancılı olabiliyor. Bu yöntemde süre ilaçla tedaviye göre daha kısadır diyebiliriz. İz kalma ihtimali de vardır.

3-) Bitkisel Yöntem: Bu yöntem benim sizlere şiddetle tavsiye ettiğim tedavi şeklidir. Ağrısız,sancısız ve çok kısa bir sürede doğal yollarla siğillerinizden kurtulursunuz. Bitkisel yöntem hakkında inceleme yazımı okumanızı tavsiye ederim. İnceleme yazısı için tıklayınız.

Rahim Ağzı Kanseri ve Aşı
rahim ağzı kanseri
rahim ağzı kanseri
 Rahim ağzı kanserine karşı üretilmiş aşılar yaygınlaşmaya başladı. Hpv nin bazı türlerine karşı bu aşıların etkili olduğu kanıtlanmıştır. Kanserden koruyucu etkisi vardır. Yurt dışında yapılan bir araştırmaya göre korunmasız ilişkilerde kadınların hpv virüsünü kapma olasılığı %40 olarak verilmiştir. Bu ciddi bir rakamdır. Bu siğillerin kansere yol açıcı etkisinin olabileceği göz ardı edilmemelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...